Nedelja 20.11.2016.
18:51
Tanjug

Radulović bi duel sa Vučićem, Rsitičević mu poručio - nisi ti ta liga

Tanjug
Nastavlja se prepucavanje sa liderom pokreta Dosta je bilo: Marijan Rističević

- Voleo bih i ja da se takmičim sa Mančesterom, ali nisam Čelzi, ni Arsenal i zato mi je ostao niži rang, koji se zove Saša Radulović - navodi Rističević u izjavi za javnost.

Ko se krije iza koga?

Predsednik Pokreta Dosta je bilo u međuvremenu je pozvao predsednika Vlade Srbije na javni televizijski duel kako bi raščistio "sve o navodnim pljačkama i stečajnim postupcima". On je, kako je navedeno u saopštenju DJB, predsednika vlade pozvao da "prestane da se krije" iza predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i poslanika Marijana Risitičevića i da, umesto da "maltretira celu instituciju pretvarajući parlament u cirkusku arenu, sam izgovori sve ono što došaptava svojim poslanicima kao u lutkarskom pozorištu".

- To je idealna prilika i da pobije ukorenjeno uverenje da se plaši Saše Radulovića i da se sa njim obračunava preko poslanika i svojih blatoida - navodi se u saopštenju Radulovića.

Rističević sada, pak, podseća na svoj raniji poziv Raduloviću na duel i ističe da je činjenica da je prethodnih dana Saša Radulović sa celom svojom grupom jurišao na njegovu poslaničku klupu, da su ga tom prilikom Rodnijevi svedoci najgrublje prekidali u govoru, vređali izmišljali i pljuvali.

- Zbog tih događaja, kao predsednik Narodne seljačke stranke pozvao sam vođu Udruženja građana Sašu Radulovića na TV duel, bilo kada, bilo gde, naravno ako sme, da ukrstim argumente i jedan od drugoga zatražimo odgovore, ali sam umesto odgovora od Saše Radulovića dobio - izgovor.

Ko izbegava duel?

Očigledno je, navodi Rističević, da je Saša Radulović "čovek mišje hrabrosti" i da izbegava duel da ne bi morao da odgovara na pitanja koja je taksativno nabrojao i na koja, kaže, narod ima pravo da čuje odgovore.

- Svestan je Saša Radulović da nema tog TV formata u kome bi on mogao da odgovori na pitanja o svojim zloupotrebama u stečajevima koje je on vodio. Spreman sam ja i na seriju TV duela da "američkom beguncu" omogućim da, kao čuveni ekonomista stečajno-pljačkaškog tipa, objasni kako je iz firmi koje su mu date, da bude od pomoći sudu, da namiri radnike i poverioce, on namirivao samo sebe, svoju rodbinu i bližu okolinu.

Rističević kaže i da je Saša Radulović od svojih poslanika napravio "Rodnijeve svedoke", klovnove, marionete, koje na mig vođe skaču, mlataraju, vređaju, pljuju, od Skupštine pravi cirkus, a priviđaju mu se "lutkari".

- Ja ga pozivam još jednom da kao "politička gromada" uspravi sebe na stražnje noge i da u TV duelu objasni sve, bilo kada, bilo gde, a kao dodatni ustupak dozvoliću mu pravo da povede svoje poslanice da me, iz publike, sa bliskog ostojanja, ometaju psovkama i pljuvačkom - poručuje Rističević.

Rističevićeva pitanja za Radulovića:

Kako je istovremeno upravljao sa 15 preduzeća; kako je iz preduzeća u stečaju prebacivao novac na firme u njegovom vlasništvu; kako je na taj način nanosio štetu poveriocima i radnicima koje je surovo ostavljao bez posla i hleba; kako su nesretni kupci stanova u "Delta legalu ostali bez stanova iz stečajne mase koju je on kontrolisao i koga je "zasladio" u stečaju šećerane "Dimitrije Tucović", kompanije BK itd?

Kad je Radulović bežao od Vučića

On ističe da nije kriv Raduloviću "što je od susreta sa Aleksandrom Vučićem, pre nekoliko meseci, pobegao glavom bez obzira, brzinom većom nego kad je od ambasade SAD jurišao na Republičku izbornu komisiju".

- Ja nisam ničija stvar i zato ne treba da me uslovljava duelom sa predsednikom Vlade. Voleo bih i ja da se takmičim sa Mančesterom, ali nisam Čelzi, ni Arsenal i zato mi je ostao niži rang, koji se zove Saša Radulović - zaključio je Rističević.

2024 © - Vesti online