Petak 18.06.2010.
12:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Bolje da sam seljak, nego političar

Oseća se kao student: Dragan Jovanović

- Nadam se da ćemo uspeti makar malo da budemo na onom nivou na kom smo bili u prvom serijalu. Nismo proračunata serija, nismo se opterećivali gledanošću, već smo sve radili opušteno i to se vidi. Meni ta merenja gledanosti serija ne znače mnogo. Važno mi je da sam zadovoljan i da imam priliku da radim na jedan način kako sam zamišljao. Sve što se radi u polivačini, a meni ne odgovara - iskren je Jovanović.


U seriji "Bela lađa" igrate političara. Koja vam uloga više leži seljaka ili političara?
 

- Iskreno više uživam u liku običnih ljudi, pa i seljaka Dragčeta Maleševića. Uloga političara mi ne odgovara. Oni pričaju svojim, specifičnim jezikom, a to je za mene previše komplikovano i teže učim tekst. Verovatno zato što mi nije baš interesantno. Uloga Dragčeta se razlikuje po prilazu koji je drugačiji. Nekako me vraća u vreme kad sam bio mlad, pa radim s puno ljubavi, radosti i studentskom energijom. Pretvorim se u studenta i ponašam se kao da radim prvi put.
 

Poslednjih godina sve više ima serija sa temom sela. Kako to ocenjujete?
 

- To se sad tako potrefilo. Neko vreme je seoska tematika bila zapostavljena, da bi sad opet bila u trendu. I to ljudi gledaju. Ne slažem se sa tim da smo mi seljačka nacija, nema to veze. Eto potrefilo se i da mi ovu seriju radimo na selu, ali ovo nije serija o selu, već o ljubavi, životu, selo je samo okolnost. Prikazana je lepa priroda, koja opušta.
 

Da li volite da pišete?
 

- Da, obožavam da pišem i režiram. Bio bih srećan kada bi samo pisao, ali to je nemoguće. Možda jednog dana budem samo to radio.
 

Pozorište ili film?
 

- Najviše volim pozorište, mada i ovo volim da radim. Pozorište je moja velika ljubav i smatram da je teatar prava umetnost. Eto, planiram da otvorim svoje pozorište. Ali, otom potom.
 

Da li ćete uspeti da odete na odmor ovog leta?
 

- Snimaćemo četiri meseca i imaću svega dan-dva slobodno. Moraću negde da zbrišem. Već sam napravio plan i pobećiću u divljinu, u prirodu. Imam već sve smišljeno u glavi. Biću na Zlatiboru, gde sam napravio kuću. Tu ću da se odmaram, a potom se vraćam poslu. Lepo sam ja to zamislio, a da li će tako i biti videćemo.
 

Još ne letim


Dragan Jovanović upisao je školu za pilote i uči da upravlja avionom.


- Ne letim još, završio sam 70 odsto ali još nemam dozvolu. Leteo sam i trenirao, ali sada nemam vremena da i to privedem kraju, Ali, hoću sigurno. Obožavam letenje i upravljanje avionom je moja velika želja koju ću sigurno ostvariti - otkriva Jovanović.

2024 © - Vesti online