Nedelja 20.11.2016.
14:52
Vestionline, Blic.rs, Aljazeera.net

Horor u Alepu: Bombardovana bolnica, bebe izvučene iz inkubatora! (VIDEO)

youtube.com/AlJazeeraEnglish
Medicinska sestra u toku bombardovanja bolnice iz inkubatora izvlači bebu

Ključna bolnica u opkoljenoj sirijskoj enklavi Alepu potpuno je nefunkcionalna nakon napada što znači da je istočni deo tog podeljenog grada ostao bez bolnice, izvestila je u subotu Zajednica sirijskih medicinskih organizacija (UOSSM).

Zasad nema podataka o žrtvama tog napada, ali je navodno deo osoblja i pacijenata zarobljen pod ruševinama. Lekari i osoblje su užurbano bežali napolje, a u tom haosu iznosili su pacijente koje su prethodno skidali s infuzije, dok su uplakane bebe izvlačili iz inkubatora.

Četiri bolnice, među kojima i dečja, potpuno su razrzšene, prenela je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Za napad su SAD i UN kritikovale sirijsku vladu i Rusiju, koje su i ranije u zapadnim medijima optuživane da gađaju civilne mete. Kremlj demantuje.

U Alepu, nekada najvećem gradu Sirije, godinama podeljenom između vladi lojalnih i pobunjeničkih snaga, nalazi se oko 250.000 civila.

Alepo je od 2012. godine, kako se podseća, podeljen na istočni koji kontroliše opozicija i zapadni deo grada pod vladinom kontrolom.

Opozicioni deo je opkoljen već skoro četiri meseca što je dovelo do nestašica hrane i drugih potreba.

2024 © - Vesti online