Petak 18.06.2010.
00:45 >> 08:05h
Tanjug

Znam političku pozadinu ubistva Đinđića

Sretko Kalinić


"Kalinić je kazao da tačno zna s kim su sve Dušan Spasojević Šiptar, Mile Luković Kum i Milorad Ulemek Legija pričali o ubistvu Đinđića! On tvrdi da su za pripreme atentata znali i neki poznati srpski političari. Kako kaže, neki od tih političara su vođama 'zemunaca' obećali da će ih zaštititi posle ubistva premijera", rekao je visoko pozicionirani sagovornik "Presa".


Isti izvor je za "Pres" rekao da "Kalinić ne traži konkretno status svedoka saradnika, ali kaže da mora nešto da dobije da bi otkrio tako krupne stvari".


Beogradski dnevnik navodi da niko u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova u Srbiji i u Hrvatskoj nije zvanično hteo da komentariše ove tvrdnje, ali da je nekoliko sagovornika nezvanično potvrdilo da je Kalinić govorio o "političkoj pozadini ubistva Đinđića".


Ti sagovornici "Presa" ističu, međutim, da Kaliniću ne treba verovati na reč i otvoreno iznose sumnje da on sada laže da bi sebi olakšao poziciju, piše "Pres".


Hrvatska policija uhapsila je 8. juna Kalinića koji je u Srbiji pravosnažno osuđen za učešće u ubistvu 2003. premijera Đinđića na 30 godina zatvora, kao i na 40 godina zatvora zbog izvršenja više krivičnih dela ubistva.

2024 © - Vesti online