Nedelja 20.11.2016.
11:21
Vestionline

Šta treba Đoković da uradi da bi pobedio Mareja? Evo šta kažu američki analitičari

Reuters
Bitka za teniski tron: Novak Đoković

- Đoković ne treba da promeni ništa fizički. Biće daleko svežiji od Mareja. Novak treba samo da drži svoje konce u rukama i da izbegne krize koje su ga pratile u drugoj polovini 2016. godine - rekao je Nik Etkin za "ESPN".

- Glavna tema za Novaka treba da bude doslednost i efikasnost. Marej i dalje ima propusta i na trenutke je opet frustriran. To mora da bude iskorišćeno od strane Đokovića. Endi igra agresivno, dok Novak mora da pojača efikasnost svog servisa - istakao je Piter Bodo.

- Protiv Nišikorija, Novak je bio smešno dominantan. Đoković je pobedio 16 od 19 poslednjih mečeva protiv Mareja. To je nešto što će Škotu da bude u glavi i što nije lako da se shvati - kaže Greg Gerber.

- Mislim da tri stvari Novakova prednost. Đoković ima više potencijala da osvaja brže poene. On je bolji "proizvođač" i više rizikuje, dok Marej često pogoršava igru kada nastoji da rizikuje i da igra riskantnije poene. Takođe, Novak je najbolji "riterner", možda i u istoriji tenisa i to će sigurno da koristi da napadne Marejev servis - rekla je Džonet Hauard.

Ovo četvoro analitičara je podeljeno kada je pitanje, kome je više potrebnija pobeda.

2024 © - Vesti online