Subota 19.11.2016.
18:56
alo.rs

Sprema se haos u Srbiji: Otvoreni napadi spolja i iznutra

A. Čukić
I premijer i predsednik najavili da nam dolaze teški dani: Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić

Premijer Aleksandar Vučić obratio se u petak građanima koji su ga pozdravili ispred fabrike kompanije "Delphi" u Novom Sadu, porukom da očekuje još jače napade na Vladu, ali i da će nastaviti da sprovodi svoju politiku i da se bori za njih i za zemlju.

Izgleda da će nas šljepkati Vučićevi prijatelji

- Nemojte da brinete, napadi na Vladu će biti još jači, svakog dana će izmišljati sve gore i teže stvari, i to i spolja i iznutra - rekao je Vučić.

Ipak, poručio je premijer, ma koliko bilo teško "i lično, i politički, i na svaki drugi način", nastaviće da se bori za građane i našu zemlju, "pa dokle bude mogao".

Da se sprema velika "zavera protiv Srbije" slaže se i predsednik Tomislav Nikolić, koji je u Beogradu otvoreno izjavio da će neke evropske zemlje izvesti "otvoreni udar" na Beograd kako bi prihvatio da je Kosovo nezavisna država.

- Imaćemo, izgleda, od nekih evropskih država otvoreni udar na pokrajinu Kosovo i Metohiju da nekako shvatimo i prihvatimo da je to država - rekao je Nikolić novinarima posle otvaranja izložbe povodom 175 godina od osnivanja Srpske akademije nauka i umetnosti.

Da podsetimo, te "neke evropske države" mogu da budu samo najjače evropske države, i one koje su priznale Kosovo, a upravo su to države čije činovnike naš premijer Vučić naziva velikim prijateljima... Dakle, te države i ti prijatelji će nas, kao što roditelji šljepkaju svoju decu po guzi za njihovo dobro, šljepkati nas za naše dobro... Ali, zašto se onda bune Vučić i Nikolić, ako je za naše dobro?

Što svi u istoj rečenici govore "i Milo, i mafija..."?

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže za "Alo!" da će napadi na Srbiju iz dana u dan biti sve žešći i brutalniji.

- Znate, u svetu je posle Trampove pobede usledila nova preraspodela karata, pa će novi koji dolaze, i ovi stari centri moći spolja, pokušati na sve načine da ostvare što veći uticaj u Srbiji i obezbede svoje interese. Tu ne treba isključiti ni ulogu Crne Gore i Mila Đukanovića, kao ni mafijaške grupacije. Svi oni će biti velika bezbednosna pretnja, a kada se na to doda i pitanje Kosova, koje nam godinama stoji nad glavom, jasno je da nas čeka nimalo lak period - kaže on.

Prema njegovim rečima, treba očekivati afere, napade na pojedince iz vlasti i njihovo blaćenje, ali Anđelković ne isključuje i atentate, jer smo, kako kaže, već nešto slično videli u Jajincima.

Vučić: Neću krvoproliće!

Muamer Zukorlić, narodni poslanik i bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji, pozvao je Vladu Srbije "da bude pametna kao i do sada" i da ne šalje Žandarmeriju da interveniše u vezi sa nelegalnim objektom te zajednice u centru Novog Pazara. Premijer Aleksandar Vučić odgovara da ne želi razbijene glave u Novom Pazaru i sukob Srba i Bošnjaka.

- Hoćete da imamo sukob pravoslavaca i muslimana? Ja neću. To ne znači da svaki musliman može da radi nešto što je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primenimo zakon i da pokušamo da pronađemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe - rekao je Vučić i dodao da "neće da pošalje 1.000 žandarma da se tuku sa muslimanima" i da "ne želi krvoproliće u Srbiji".

2024 © - Vesti online