Petak 18.11.2016.
16:41
Vestionline

London: Marej izbegao dramu i poslao Novaku rivala za polufinale

Reuters
Blistao je Endi na meču protiv Stena

Endi Marej je sa ubedljivih 6:4, 6:2, posle samo 86 minuta igre savladao Stena Vavrinku i tako trećom pobedom (22. uzastopnom) obezbedio prvo mesto u grupi i duel sa Milošem Raonićem u polufinalu.

Švajcarac je bio ravnopravan rival samo do sredine prvog seta, tačnije do rezultata 3:3, nakon čega je Britanac vezao sedam osvojenih gemova i tkao rešio pitanje pobednika. Postojala je određena bojazan njegovih navijača jer je eventualnim porazom od 2:0 Marej mogao da ostane bez plasmana u polufinale, ali se to nije desilo, na njihovu sreću.

Pored toga što je sam obezbedio plasman u polufinale Marej je ubedljvim trijumfom trasirao put među četiri najbolja i Keiju Nišikoriju, koji će i ako izgubi od Čilića ubedljivo biti drugi u grupi “Džon Mekinro” jer za razliku od Hrvata i Švajcarca ima tri osvojena seta. Tako će Japanac u subotu namegdan Novaku Đokoviću, koji je četiri puta uzastopno osvajao ovaj turnir.

Pogledajte kakav skor Đoković ima protiv Nišikorija ukupno tokom karijere i u ovoj sezoni, a OVDE saznajte kada je taj meč na programu.

2024 © - Vesti online