Četvrtak 17.06.2010.
20:02
Tanjug

Nacional: Šarić zakopao dva miliona evra

Darko Šarić

Hrvatska policija je rekonstruisala da su Kalinić i Cvetko Simić, čije je raskomadano telo pronađeno marta prošle godine na zagrebačkom jezeru Jarun, bili u vezi s Mariom Sovom, koji se povezuje sa ubistvom Simića, dodaje taj list.


U policiji se sumnja da su svi oružani incidenti povezani s bandom Darka Šarića, koga smatraju glavnim narkobosom u regionu, a koji je u bekstvu nakon što su pre nekoliko meseci srpska BIA i američka DEA u zajedničkoj akciji zaplenile više od dve tone kokaina.


Nakon što je Šarić nestao, pojavile su se i informacije da je u Hrvatsku stigla i pošiljka od oko 60 kilograma kokaina, koja je skrivena u jednom od zagrebačkih stanova kojima su se koristili članovi narkomiljea, uključujući i Sovu, dodaje nedeljnik.


"Nacional" se poziva na tvrdnje iz zagrebačkog kriminalnog da se niko ne usuđuje otići po tu drogu, jer se ne zna da li policija čeka u zasedi.


Te tvrdnje se ne mogu proveriti pa se ne zna jesu li istinite, piše list.


Ta dva miliona evra navodno su tek sitan deo Šarićeva bogatstva koje je on prebacio u Hrvatsku.


Sumnja se da je krug Šarićevih saradnika u Hrvatskoj poprilično velik i ne zaustavlja se samo na klasičnom kriminalnom miljeu.


Očekuje se da će hapšenja Kalinića i Simovića pomoći da se razreše i brojne zagonetne situacije iz tog miljea i da će uskoro doći i do novih obračuna među preostalim članovima te kriminalne organizacije koji je još na slobodi, piše "Nacional".

2024 © - Vesti online