Petak 18.11.2016.
14:33
Vestionline

Pedofil vrebao decu na FB kao "Ivan Petrović" i "Igor Ristić"

MUP Srbije
Opasnost vreba na socijalnim mrežama

Osumnjičeni je na društvenoj mreži "Fejsbuk" kreirao profil pod lažnim imenom "Ivan Petrović" s lažnom profilnom fotografijom i predstavljajući se kao dete starosti 13 godina stupao u kontakt sa maloletnim osobama. 

U tim kontaktima pisao im je da ima starijeg druga koji ga vodi u lov i ribolov i koji mu ispunjava sve želje, ali da zauzvrat vrši sa njim nedozvoljene polne radnje.

Zatim bi nagovarao decu da upoznaju njegovog druga i da zajedno idu u lov i ribolov, ali da i oni moraju učestvovati u seksualnim radnjama. 

Kada bi stekao poverenje deteta putem lažnog profila "Ivan Petrović", osumnjičeni S.R. bi zatim slao deci zahtev za prijateljstvo sa svog pravog profila i predstavljao se kao "Ivanov" stariji drug.

Na tom profilu osumnjičeni je imao svoju pravu profilnu fotografiju. 

Zatim bi decu pitao da li su za druženje i da li im je "Ivan" objasnio šta još sem pecanja treba da rade.

Potom bi u porukama govorio da je "Ivan" malo dosadan i da će nekada ići i sami bez njega na pecanje. 

Predlagao je da dete dođe u Ćupriju, a potom da idu u njegovu vikendicu, a da će ga kasnije odvesti kući.

Osumnjičeni je sa oba profila tražio je da dete slika svoj polni organ i pošalje mu fotografiju. 

Kompanija Fejsbuk je suspendovala profil "Ivan Petrović" koji je kreiran i stvarni profil osumnjičenog S.R. nakon čega je osumnjičeni otvorio novi lažni profil pod nazivom "Igor Ristić". 

Sa tog profila uspostavljao je kontakt s decom s kojom je već bio u kontaktu sa svog stvarnog i lažnog profila "Igor Petrović", pod izgovorom da mu je virus ugasio profile i da je to on i da želi da nastavi dopisivanje. 

Na novom lažnom profilu "Igor Ristić" ima oko 59 prijatelja i većina njih su deca. 

Kako je dosadašnjim radom identifikovana jedna žrtva sa kojom je osumnjičeni stupio u kontakt, pozivaju se građani, ukoliko raspolažu saznanjima da je njihovo dete stupilo u kontakt sa osumnjičenim putem lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk pod nazivima "Ivan Petrović" i "Igor Ristić", da se obrate policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova na telefon 011 27 43 927.

2024 © - Vesti online