Petak 18.11.2016.
11:32
M. Topalović - Vesti

Roberto Karlos: Poraz u madridskom derbiju je kao kada izgubite u finalu Mundijala

Instagram
POSEBAN DERBI: Roberto Karlos iz vremena dok je nosio dres Reala

Prvi ovosezonski derbi Madrida tim sa "Santiago Bernabeua" dočekuje kao lider, dok je za ekipu Dijega Simeonea subotnja utakmica na "Visente Kalderonu" možda i poslednja prilika da se vrati u borbu za titulu. Razlika na tabeli uoči 159. derbija izbosi šest bodova, Real ima 27, a Atletiko 21.

 “Priprema za madridski derbi razlikuje se od priprema za bilo koju drugu utakmicu. Postoji mnogo drugih stvari, osim taktike, koje je potrebno uraditi zbog svega što prolazi kroz glave igrača. Oni se u sebi pitaju šta će se dogoditi u sedmici posle utakmice, kako će biti primljeni od svojih navijača na sopstvenom stadionu? Sve je to zato što je poraz u madridskom derbiju poput izgubljenog finala Svetskog prvenstva“, rekao je Brazilac Roberto Karlos za španske medije.

U dosadašnjih 158 prvenstvenih mečeva Real je mnogo uspešniji od Atletika. Ostvario je 85 pobeda, dok su 34 utakmice završene bez pobednika. “Jorgandžije“ su slavile na 39 susreta. Kada se uzmu u obzir sva takmičenja veliki madridski rivali sastali su se 213 puta, Real je slavio 108, a Atletiko 54, dok je remijem završen 51 susret.

Utakmica 12. kola La Lige između Atletika i Reala igraće se u subotu na stadionu "Visente Kalderon" sa početkom u 20.45 sati.

2024 © - Vesti online