Petak 18.11.2016.
10:41
Sputniknews, Vestionline

Milova nova verzija "državnog udara"

Tanjug/AP
Milo krivi Ruse

Tako se u naredbi za proširenja istrage navodi da su ruski državljani Eduard Vladimirović Shirokov i Vladimir Nikolajević Popov organizovali kriminalnu grupu od koje su tražili i navodno ubistvo premijera Mila Đukanovića.

Dodaje se da je haos u izbornoj noći trebalo da počne ispred Skupštine - grupa demonstranata koja bi se sukobila sa policijom bila bi pod navodnom kontrolom Bratislava Dikića i političara iz Demokratskog fronta, čiji identitet tužioci još nisu otkrili, tvrdi se u dokumentu.

U novoj naredbi tužilaštva objašnjava se da su se Rusi 26. septembra u Moskvi sastali sa Aleksandrom Sašom Sinđelićem i izložili mu plan i dali mu upustva za Crnu Goru.

Navodi se da su ga zadužili da pronađe što veći broj osoba u Srbiji koje će se u Crnoj Gori staviti pod navodnu kontrolu bivšeg komandanta srpske Žandarmerije Dikića i osobe iz DF-a.

Sinđeliću su naložili da kupi oružje i uniforme i za to mu dali najmanje 200. 000 evra, tvrdi tužilac. Sinđelić se, inače, dobrovoljno predao, a u javnosti je proteklih dana izašao veliki broj svedočenja o tome da je on policijski saradnik i doušnik. Za njega se u ovom procesu sprema status "svedoka saradnika".

Čelnici DF-a ranije su konstatovali da je ovaj slučaj režirana priča, a da se tužilac Milivoje Katnić  priključio institucijama koje kontroliše "organizovana kriminalna banda na čelu sa Milom Đukanovićem".

2024 © - Vesti online