Četvrtak 17.11.2016.
19:32
Vestionline, informer.rs

Tramp okužen Srbima: Očekuje se velika promena politike prema našoj zemlji!

Reuters
Donald Tramp se okružio srpskim prijateljima

Bratski narodi

Pribus, koji živi u skladu sa pravoslavnom tradicijom, privržen je, kako sam kaže, bratskom srpskom narodu. Zato je u više navrata stao u odbranu Srba, piše list "Informer".

Bio je najglasniji kritičar Hilari Klinton kad je 2008. pokušala da lažno optuži Srbe da su hteli da je ubiju. Hilari je tada u kampanji za stranačku nominaciju za predsedničkog kandidata koju je izgubila od Baraka Obame javno pričala da su je Srbi u Bosni gađali iz snajperskih pušaka.

Navela je da je 1996, dok je bila prva dama SAD, sa ćerkom Čelsi otišla u posetu BiH, ali se našla pod snajperskom vatrom čim je izašla iz aviona na aerodromu u Tuzli.

- Meci su fijukali svuda oko nas, pa smo morali brzo da otrčimo do automobila i da se odvezemo - ispričala je Hilari.

Međutim, njene laži su vrlo brzo bile otkrivene. Republikanci su objavili snimak njene posete Tuzli 1996, uz napomenu da je rat u BiH tada već bio završen. Na snimku se vidi da se ona i Čelsi nisu našle ni pod kakvom snajperskom vatrom, već im je na aerodromu priređen svečani doček.

Hilari je tako morala da prizna da je njena priča bila neistinita, a ta laž ju je koštala stranačke nominacije.

Reuters
Prijatelj srpskog premijera Rudi Đulijani

Srbima je privržen i legendarni gradonačelnik Njujorka, čuveni borac protiv korupcije i kriminala Rudi Đulijani. On je jedan od retkih republikanaca koji su Trampa podržavali od samog početka, a u novoj administraciji mu je namenjena jedna od najviših pozicija.

Spekuliše se da će mu biti ponuđeno mesto državnog tužioca, ministra za državnu bezbednost ili čak državnog sekretara. 

Reč je o čoveku koji je još u aprilu 2012, na Vučićev poziv, posetio Beograd. Tada je podržao Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, koji je samo dve nedelje nakon toga i pobedio na izborima. Aleksandar Vučić, koji tada još nije bio na premijerskoj poziciji, lično je ugostio Đulijanija i sprijateljio se s njim.

Nedavno je Vučić Đulijanija nazvao svojim velikim prijateljem i podsetio da je on prvi podržao projekat "Beograd na vodi". 

2024 © - Vesti online