Četvrtak 17.11.2016.
14:18
Vestionline

Legendarni hrvatski stručnjak: Novače, mnogo si odmarao!

Reuters
U sportu nema juče, već samo sutra:  Novak Đoković bori se u Londonu da opet povrati teniski tron

- Novakova igra se spustila na nivo niže jer je napravio dve velike pauze. Ja sam Borisu Bekeru uvek govorio da ako mu je potrebna pauza da uzme sedam dana, a ne 18 do 20. A Đoković je pauzirao mesec i po jer se zasitio svega pa i novinarskih pitanja da li će osvojiti naviše Gren slem turnira, stići Federera i biti najbolji teniser svih vremena. Pritisak je bio ogroman i to se videlo i u Šangaju i u Parizu da ne uživa u tenisu, ali i da nema šestu brzinu, što se videlo i na servisu i riternu. Ni mentalno ni teniski nije bio na nivou prvog igrača sveta - rekao je Pilić za "Večernji list". 

I Boris Beker je posle Vimbldona rekao da je razlog kraha u Londonu taj što se Novak mnogo odmarao posle osvajanja Rolan Garosa. Sport je surov, nema juče, već samo sutra.

Hrvatski stručnjak kaže da će teško iko da ponovi Novakovu 2015. godinu.

- Posle fantastične 2011. godine, mislio sam da to niko neće nadmašiti, a onda je on 2015. imao 16.785 bodova, što se više nikad neće dogoditi - zaključio je Pilić, koji je 2010. godine bio savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije, koja je prvi put u istoriji stigla do "salatare".

2024 © - Vesti online