Četvrtak 17.11.2016.
09:23
alo.rs

Kad je čula ko sad stoji iza Vučića, Jadranka Kosor skroz odlepila

wikipedia.org/Roberta F.
Kosorova: Mi smo elita, a Vučić...

Tako je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor osula paljbu po premijeru Srbije Aleksandru Vučiću:

- EPP je elitno društvo u kojem su vodeći čelnici EU i zato je neobično da se to dogodilo bez ijednog glasa protiv (HDZ i HSS pripadaju EPP). Mislim da mi u Hrvatskoj i te kako dobro pamtimo ko je čelnik SNS-a, ali i drugi vodeći ljudi Srbije, poput Nikolića, koji nije u toj stranci - navela je, između ostalog, Kosorova, dok su predstavnici ostalih partija grmeli "da je reč o izdaji hrvatskih interesa".

Naša Jadranka: Žao mi Hrvata

Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, prokomentarisala je pomenutu histeriju za list "Alo":

- Za nas je važno da je od strane najvažnije grupacije evropskih narodnjačkih stranaka prepoznata ozbiljnost i odgovorna politika koju vode SNS i premijer Vučić. Mi ćemo nastaviti da se ponašamo odgovorno, u interesu naše zemlje i građana, ali i regionalne stabilnosti. Žao mi je što je deo hrvatske političke scene u tako ostrašćenoj retorici i anahronoj atmosferi. Nadam se da će to prevazići - navela je Jadranka Joksimović.

Vučić: Sjajna stvar

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je prijem SNS-a u EPP dobra vest za Srbiju.

- Neki posle mene imaće lakši put za očuvanje partije i uvek će imati podršku evropskih narodnjaka. To je važno i za zemlju - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online