Četvrtak 17.11.2016.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Specijalni flasteri draži od igračaka

 

Vesti
U srcu mnogih dobrih ljudi: Despot Lazić

Zato je proteklih dana, kad su mu na kućnu adresu, stigle dve donacije plemenitih čitalaca "Vesti" iz Australije i Nemačke, brižnoj majci Sofiji rekao:
- Dobro je, mama, imamo dovoljno za flastere.
Ovo olakšanje doneli su jedan prilog u vrednosti od 150 dolara, koji su poslali Prijatelji iz Sidneja (Lj. Š), a drugi dar od 50 evra plemenite S. N. iz Frankfurta. Despotova majka Sofija od srca se zahvalila darodavcima koji su mislili na njenog sina.
- Kod nas je sve po starom, tačnije, borba da Despot pregura dan sa što manje bola. Da nije specijalnih zavoja i flastera kojima mu oblažemo sva mesta na telu koja su prekrivena ranama, ne smem ni da zamislim kako bi mu bilo. Teško je opisati kako se naš sin oseća kad mu kažem da je neko mislio na njega i da mu je poslao pomoć. Čini mi se da i njemu donosi olakšanje to što neko misli na njega i šalje podršku iz daleka. Istini za volju, više ga obraduje to što će za novčanu pomoć imati flastere ili zavoje, nego da je dobio bilo kakav drugi poklon ili igračku. Mene to kao majku, roditelja i čoveka mnogo boli jer ne može da uživa u svom odrastanju, kao i to što ne da mogu da mu zalečim sve rane. Dala bih sve na svetu, ali nažalost leka nema. Dobro sam istražila svaku mogućnost, raspitivala se na sve strane, ali još se nije pojavilo ništa što bi mog sina spaslo ovih muka. Postoje neka izuzetno skupa lečenja, ali ne garantuju ništa, pri tom čak i ugrožavaju život, a to je nešto na šta nikada ne bismo pristali - iskreno će majka Sofija.

Dar i za invalida

Naša verna čitateljka S. N. iz Frankfurta i učesnica u mnogim akcijama Humanitarnog mosta dar od još 50 evra uputila je posredstvom Redakcije "Vesti" iz Bad Filbela i za ratnog invalida Dejana Petkovića iz Čačka. Ovaj prilog već je na putu ka ovom nesrećnom čoveku, a koliko će ga usrećiti i na šta će ga utrošiti, njegova dobročiniteljka moći će da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Priznaje da otkad su plemeniti čitaoci "Vesti" ušli u Despotov život, kao i cele njihove porodice, mnoge stvari su se preokrenule nabolje. Uslovi u kojima Despot odrasta sa svojim starijim bratom mnogo su humaniji nego što su bili. Pri tome, njegovi roditelji Sofija i Aleksandar Lazić, oboje nezaposleni, s manje straha dočekuju novi dan jer imaju specijalne zavoje kojima sinu previjaju rane da ublaže rane i bolove. Upravo zbog toga svim plemenitim zemljacima širom sveta, ali i sugrađanima duguju ogromnu zahvalnost.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2022 © - Vesti online