Sreda 16.11.2016.
12:34
Srna, Vestionline

Srbija se ugleda na Evropu: Zid za bahate i neposlušne migrante

Tanjug
Nebojša Stefanović: Novi zakon o migrantima stiže uskoro

Stefanović je poručio da država neće dozvoliti da se migranti na teritoriji Srbije ponašaju bahato i da želi da im obezbedi pristojan i normalan smeštaj na svetskom nivou.

- Srbija je normalna i humana država koja hoće da pruži gostoprimstvo, ali uz poštovanje zakona. To što se nalazite na teritoriji Srbije ne znači da možete da se ponašate bahato, već da morate da poštujete zakone Srbije, i policija će tako i postupati, pristojno, civilizovano, ali oštro - naglasio je Stefanović.

On je ocenio da se pojedine nevladine organizacije ponašaju licemerno i čim se migranti pojave u nekom delu grada kreću u kampanju da ih ubede da tu i ostanu, kao i da te organizacije, koje se "silno brinu", nisu napravile smeštaj ni za 10 migranta jer ih to ne interesuje, prenose beogradski mediji.

- Zašto je bolje da ljudi stoje na dva ili tri stepena napolju i kisnu, osim ako to nije interes tih koji dobijaju sredstva za to, ne bi li nastavili da budu finansirani? Zašto biste nekoga pozvali da bude u parku, a ne da ide u pristojan smeštaj koji je obezbeđen, osim ako to nije interes organizatora da pere neke pare? - pita Stefanović.

On je napomenuo da država neće dozvoliti ni blokadu puteva, kao i da Srbija nije kriva što migranti ne mogu da uđu u druge zemlje.

- Hoćemo da obezbedimo za svakog pristojan i normalan smeštaj, ali na način koji je predvideo zakon - ponovio je ministar.

2024 © - Vesti online