Sreda 16.11.2016.
12:07
Vestionline, Tanjug

"Srbija ima veliku fudbalsku budućnost"

fss.rs
Nastavljen je niz učešća na EP za mlade

Srbija je u revanš meču baraža u Dramenu poražena od Norveške 1:0, ali je prošla na kontinentalni šampionat zahvaljujući trijumfu u Beogradu od 2:0.

- Momcima sve čestitke, oni su pobednici. Posle svega što su postigli, bili prvaci Evrope i sveta, očekivao se kontinuitet, a u ovom slučaju to je prvo plasman na Evropsko prvenstvo. Teret je za mene i njih bio veći tim pre što smo bili učesnici poslednjeg Prvenstva Evrope u Češkoj. Nijednog trenutka u Dramenu plasman se nije dovodio u pitanje - rekao je Sivić, a prenosi sajt FSS.

On je dodao da je Srbija bila bolja od Norveške i u drugom duelu, ali nije iskoristila brojne prilike kako bi ostvarila bolji rezultat.

- Od starta smo bili bolji rival, imali sve vreme kontrolu igre, ali nismo dali gol iz situacija kada je lopta već bila viđena u mreži. Okončali smo meč da smo bili sigurni u prolaz. Taktički je sve delovalo dobro, videlo se samopouzdanje u ekipi, jak karakter... Sve ono što čini pobednike, a to ovi momci jesu, rođeni šampioni.

Prema njegovim rečima mladi fudbaleri Srbije eliminisali su kvalitetan tim u baražu, a uspeh još više dobija na značaju kada se zna da su se izborili sa brojnim problemima tokom kvalifikacija.

- Mnogo igrača nije igralo u klubovima, nisu imali kontinuitet. Sve to smo morali da anuliramo u dresu reprezentacije, da budemo pravi kada je najvažnije. I dali su momci 100 odsto, jednostavno to im je u krvi. Oni su velika budućnost našeg fudbala - zaključio je Sivić.

Žreb za Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se 1. decembra, a turnir se igra od 16. do 30. juna naredne godine.

2024 © - Vesti online