Utorak 15.11.2016.
18:47
Vestionline

Nemcima zbog Trampa "upala kašika u med"

Reuters
Ko se zadnji smeje najslađe se smeje: Mogu da uživaju svi koji su podržali Trampa

"Velt" piše da bi jedan od najvećih donatora Trampove kampanje, Dojče banka, mogla najviše da profitira od njegove pobede. Ta banka trenutno pregovara s američkim ministarstvom pravosuđa o visini kazne zbog mutnih poslova s nekretninama, piše list. List spominje iznos kazne od 14 milijardi dolara i ističe kako bi konačna odluka mogla biti doneta tek kada Trampov kabinet preuzme poslove, prenosi Hina. Vrednost deonica posrnule Dojče banke je porasla od utorka naveče kada se saznalo ko se uskoro seli u Belu kuću.


Dnevnik "Handelsblat" ukazuje na još jednu kompaniju koja od dolaska Trampa na vlast zadovoljno trlja ruke, a to je jedan od najvećih svetskih proizvođača cementa "Hajdelberg Cement".

Iako je u svom prvom intervjuu nakon izborne pobede Trump relativizovao gradnju zida prema Meksiku, Bernd Šajfel, direktor te kompanije nada se poslu veka.

- Ostaje otvoreno hoće li se i u kojoj meri zid graditi, ali mi smo sa svojim cementarama u Teksasu i Arizoni na licu mesta i spremni smo uskočiti u svakom trenutku - rekao je Šajfel.

Medju globalne nemačke kompanije koje su se iskazale donacijama za republikanskog kandidata se nalaze i BASF, Alijanc, Dojče Telekom, Bajer i Simens.

2024 © - Vesti online