Četvrtak 17.06.2010.
16:41
Tanjug

Intenzivni radovi na "Gazeli" od 1. avgusta


 


Đilas je danas novinarima u Skupštini grada kazao da će u vreme intenzivnih letnjih radova na mostu "Gazela" radnim danima biti prohodne po dve trake sa obe strane, a tokom vikenda tri i precizirao da će se od 1. avgusta obavljati radovi na prilaznim rampama.


On je naglasio da će radovi trajati 24 časa dnevno kada vremenske prilike budu dozvoljavale.


Đilas je dodao i da će se raditi tako da od oktobra do marta naredne godine, radovi ne utiču na ometanje saobraćaja na tom beogradskom mostu, a da će ponovna intenzivna sanacija početi na proleće 2011.


Govoreći o radovima na "Gazeli", direktor preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak je istakao da će od 25. jula početi asfaltiranje deonice autoputa od Centra "Sava" do Geneksa, a da će ti radovi trajati do kraja avgusta kada se očekuje povratak građana sa godišnjih odmora.


Među projektima koje će grad obavljati u saradnji sa "Putevima Srbije", Đilas je najavio i izgradnju petlje "Radnička" koja bi trebalo da spreči velike saobraćajne gužve u vreme izgradnje mosta preko Ade Ciganlije.


Đilas je precizirao da će ta petlja omogućiti prilaz vozila iz Bulevara vojvode Mišića.


"Takođe će omogućiti i normalan saobraćaj od centra grada i Banovog Brda, Čukarice, Žarkova i Železnika", kazao je Đilas i dodao da se završetak izgradnje te petlje očekuje maja 2012. godine.


Đilas je najavio i radove na Zrenjaninskom pitu, kao i na Smederevskom putu, kako bi se ubrzalo odvijanje saobraćaja po izlasku vozila sa Bulevara kralja Aleksandra.

2024 © - Vesti online