Utorak 15.11.2016.
15:15
Vestionline

"Dogovorom sa Beogradom ruše se temelji države Kosovo"

Facebook/Lëvizja VETËVENDOSJE!
Nisu svi na Kosovu oduševljeni sporazumom sa Srbijom

Hamiti je rekao da je država Srbija vlasnik pozivnog broja za geografsku oblast koji će biti dodeljen Kosovu, i da sve druge interpretacije političara u Prištini za cilj imaju zataškavanje činjenice da se dogovorom o telekomunikacijama srpskom Telekomu otvaraju vrata za legalno poslovanje na Kosovu. 

- Da bi dobilo svoj pozivni broj, Kosovo treba da pristupi ITU, kao što to nalaže Statut ITU i kao što je učinila i svaka država na ovoj planeti, što nadležni organi Kosova nikada nisu učinili. Umesto toga, oni su izabrali ovu akrobaciju preko EU, kako bi sakrili da su se složili o proširenju srpskog Telekoma na Kosovu i o tome da Telekom Kosova postane deo srpskog telekomunikacionog sistema - rekao je Hamiti za prištinski list "Koha ditore".  

Prema njegovim rečima, neistina je da je Kosovu dodeljen "državni pozivni broj", već kod koji Srbija daje Kosovu kao svojoj južnoj pokrajini.  

- U zamenu za ovu nazovi čast učinjenu Kosovu, dakle za registraciju RAEPK-a kao administratora, dozvoljava se proširenje srpskog državnog operatera na Kosovu, srpskog državnog operatera koji je povezan sa kosovskim operaterom lokalnom numeracijom i tarifama. Ukratko, naša vlast se složila da vrati Srbiju u kosovske telekomunikacije - rekao je Hamiti.

Zato dogovor o sprovođenju sporazuma o telekomunikacijama, prema njegovim rečima, duboko narušava javni interes na Kosovu i u potpunosti je u službi interesa Srbije.  

2024 © - Vesti online