Utorak 15.11.2016.
22:30
B. Božin - Vesti

Ubica sa parkinga ne želi u Srbiju

Reuters
Sahrana nesrećne Tugdže Albajrak

U međuvremenu, Biro za poslove sa strancima pokrenuo je postupak da se Sanel iz Nemačke protera u Srbiju. On je pred upravnim sudom u Vizbadenu podneo žalbu i njegov zahtev će biti razmatran po hitnom postupku, ali odluka neće biti doneta u roku kraćem od tri meseca.
Sanel M. je, da podsetimo, na parkingu ispred Mekdonaldsa u Ofenbahu udario Tugdže, zbog čega je ona pala i glavom udarila o asfalt. Pala je u komu, a roditelji su na njen 23. rođendan dali pristanak da se isključe aparati za održavanje života.

Sanel M. je zbog nanošenja povreda osuđen pred sudom u Darmštatu na tri godine zatvora. Prilikom izricanja presude, sudija Jens Asling je rekao da "iako optuženi nije imao nameru da ubije devojku, morao je da ima u vidu da tako jak udarac može da dovede do teških povreda". Sud je optuženom pripisao "nameru nanošenja povrede" i konstatovao da kod njega "postoji znatni deficit u vaspitanju u ophođenju s nasiljem".

Na procesu je utvrđeno da se grupa devojaka, u kojoj je bila i turska studentkinja, više puta svađala s mladićima koji su bili u društvu Sanela M. Tugdže je pre tragedije pomogla dvema 13-godišnjim devojčicama da se izvuku iz konflikta sa Sanelovim prijateljima, pa je njen postupak u čitavoj Nemačkoj uziman kao primer pokazivanja građanske hrabrosti. U procesu nije nedvosmisleno dokazano da li je devojkama zaista bila neophodna pomoć, piše nemački "Bild".

"Ne želimo da ga gledamo"

Porodica ubijene studentkinje preko svog advokata saopštila je da pozdravlja proterivanje Sanela M. iz Nemačke.
- Razume se da ne želimo ikada više da sretnemo Sanela M. koji je odgovoran za smrt naše ćerke, posebno kada smo videli kako su se on i njegovi prijatelji za vreme procesa bez respekta odnosili prema nama - saopštio je advokat u ime roditelja.

2024 © - Vesti online