Ponedeljak 14.11.2016.
19:21
Vestionline, b92.net

Tramp napao "Njujork tajms": Pripisuju reči koje nisam izgovorio

pixabay.com
Njujork tajms je časopis koji je u vreme predizborne kampanje u SAD podržavao Hilari Klinton 

"Njujork Tajms tvrdi da Donald Džon Tramp veruje da više zemalja treba da nabavi nuklearno oružje. Kako su nepošteni. Nikad ovo nisam rekao", naveo je Tramp na Tviteru.

On je kazao da taj list gubi hiljade pratilaca zbog "veoma jadnog i netačnog izveštavanja o 'fenomenu Trampa'".

"Poslali su poruku svojim pratiocima sa izvinjenjem za njihovo loše izveštavanje o meni. Pitam se da li će se to promeniti - sumnjate", naveo je Tramp.

Kako je preneo "B92", "Njujork Tajms" je uoči predsedničkih izbora izrazio otvorenu podršku kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

"U svakoj normalnoj izbornoj godini uporedjivali bismo dva kandidata. Ovo nije normalna izborna godina. Uporedjivanje bi bilo prazna priča u trci gde jedna kandidat, naš izbor Hilari Klinton ima istoriju državne službe i pragmatičnih ideja, dok drugi Donald Tramp ne pokazuje ništa osim sebe ili svojih obećanja za put na mesec", naveo je tada njujorški list u tekstu.

"Njujork tajms" odgovorio Trampu: Četiri puta nam bolje ide

"Njujork tajms" je du ponedeljak odgovorio na kritike novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, koji je na Tviteru objavio da list gubi hiljade pretplatnika zbog "veoma jadnog i netačnog izveštavanja o fenomenu Trampa".

Njujorški dnevnik je, takodje na Tviteru, odgovorio da su im sve brojke porasle četiri puta - i što se tiče pretplata i štampanog i digitalnog izdanja, preneo je Index.hr.

"Njujork Tajms" je uoči predsedničkih izbora izrazio otvorenu podršku kandidatkinji demokrata Hilari Klinton.

2024 © - Vesti online