Nedelja 13.11.2016.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Trenuci vredni pamćenja

Vesti
Uživali u prestonici: Đaci orahovačke gimnazije, škole iz Gore i Štrpca

Tako su nedavno po 120 australijskih dolara plemenite porodice O. V. iz Sidneja, preuzeli braća Timotej i Nikola Matić, Kristina Baljošević i Jovana Antić. Pored toga, 50 evra darodavca Ostoje Zarića iz Frankfurta dobio je Danijel Dolašević, dok je Marko Matić u istoj vrednosti primio dar od Milice Kostić iz Toronta. Više o detaljima podele ovih stipendija, ali i nekim lepim trenucima, koji su nažalost, retkost za ovu decu, otkrila nam je njihova profesorka srpskog jezika Olivera Radić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Uspešno smo podelili stipendije i za novembar našim đacima, iako smo prethodno imali malih problema, koje smo na sreću, rešili. Radost i neizmernu zahvalnost dobrotvorima šaljemo i ovoga puta. Inače, nastava u našoj Gimnaziji se odvija po planu, dobili smo drva od države Srbije, pa nam je toplo. Tih nekoliko učionica, klupa i stolica su nam sve što imamo, a zahvaljujući prijateljima iz Nemačke iz organizacije Evropski front solidarnosti sa Kosovom, dobili smo nešto opreme za fizičko (lopte, mrežu za odbojku, koš...). Učenike smo, opet zahvaljujući Ministarstvu prosvete Republike Srbije i Kancelarije za KiM, vodili na Sajam knjiga u Beogradu. Obezbedili su nam prenoćište u Domu učenika Karađorđe na Zvezdari, a organizovali su za nas, kao i za učenike iz škola na Gori i škola iz Štrpca i posetu Zoološkom vrtu. Na Sajmu je bilo lepo, prisustvovali smo promociji knjige zapisivača sa Kosova i Metohije Dene Debeljkovića "Kosovske priče", šetali, kupili po neku knjigu. I vredelo je, odmoriti se od sivila koje je ovde svakodnevno prisutno, bez ikakvih dešavanja za mlade i za decu... - navela je profesorka srpskog jezika Olivera Radić.

Prilog i za Bojana

Baš kao i proteklog meseca, pored vrednih đaka i profesora sa KiM, odlučnih da ostanu na svojoj rodnoj grudi, uprkos mnogobrojnim problemima, stipendiju je dobio i 16-godišnji Bojan Mijatović iz Novog Grada. Ova pomoć naše koleginice iz Frankfurta prosleđena je njegovom staratelju Stevu Baste iz Beške, na čemu se od srca zahvalio.

2024 © - Vesti online