Nedelja 13.11.2016.
08:25
Tanjug, Vestionline

Poleteli avioni sa "Admirala Kuznjecova" kod obala Sirije

wikipedia.org/Kremlin.ru
Poleteli avioni

Komandant raketne krstarice "Petar Veliki", kapetan bojnog broda Vladislav Mahalovski, naveo je da se strani avioni ne približavaju ruskim brodovima, prenosi Sputnjik.

- Iznad nas niko ne leti. Svi strahuju da priđu bliže od 50 kilometara,  znajući kakvu moć i udarnu snagu imaju ove dve krstarice - precizirao je Mahalovski govoreći o "Petru Velikom" i "Admiralu Kuznjecovu".

Kako je ranije saopšteno, grupa ruske Severne flote na čelu s nuklearnom krstaricom "Petar Veliki" i teškim nosačem aviona Admiral Kuznjecov došla je do priobalja Sirije. 

- Brodovi su zauzeli naznačenu oblast u istočnom delu Sredozemnog mora i zajedno rešavaju zadatke, manevrišući zapadno od obala Sirije - rekao je Artamonov. 

On je, takođe, prokomentarisao situaciju u vezi s nedavnim razmatranjem mogućnosti da ruski brodovi dopune gorivo u španskoj luci Seuta.

- Obavezno svraćanje u Seutu, zapravo, nije planirano. Uspeli smo da prođemo bez pomoći sa strane zahvaljujući svojim brodovima za snabdevanje. Nastavili smo kretanje samostalno, u skladu s planom - naveo je kapetan.

2024 © - Vesti online