Subota 12.11.2016.
18:46
Vestionline

"Strani avioni strahuju da priđu ruskim brodovima, jer znaju njihovu moć"

Reuters
Uteruje strah u kosti stranoj avijaciji: "Petar Veliki"

Komandant raketne krstarice "Petar Veliki“, kapetan prve klase Vladislav Mahalovski, naveo je da se strani avioni ne približavaju ruskim brodovima.

- Iznad nas niko ne leti. Svi strahuju da priđu bliže od 50 kilometara, odlično znajući kakvu moć i udarnu snagu imaju ove dve krstarice - precizirao je Mahalovski govoreći o "Petru Velikom“ i "Admiralu Kuznjecovu“.

Kako je ranije saopšteno, grupa ruske Severne flote na čelu s nuklearnom krstaricom „Petar Veliki“ i teškim nosačem aviona "Admiral Kuznjecov“ došla je do priobalja Sirije.

- Brodovi su zauzeli naznačenu oblast u istočnom delu Sredozemnog mora i zajedno rešavaju zadatke, manevrišući zapadno od obala Sirije - rekao je Artamonov.

On je, takođe, prokomentarisao situaciju u vezi s nedavnim razmatranjem mogućnosti da ruski brodovi dopune gorivo u španskoj luci Seuta.

- Obavezno svraćanje u Seutu, zapravo, nije planirano. Uspeli smo da prođemo bez pomoći sa strane zahvaljujući svojim brodovima za snabdevanje. Nastavili smo kretanje u skladu s planom samostalno - naveo je kapetan.

2024 © - Vesti online