Subota 12.11.2016.
17:57
Vestionline

"Vojska Hrvatske izvršila masovno etničko čišćenje Srba"

wikipedia.org/Suradnik13
Midorga Linta objasnio neke stvari hrvatskom premijeru

- Vojska Hrvatske zajedno sa HVO u zločinačkim operacijama "Maestral" i "Južni potez" okupirala je zapadne delove Republike Srpske i tom prilikom izvršila masovno etničko čišćenje i brojna ubistva Srba na području opština Drvar, Šipovo, Jajce, Bosanski Petrovac, Ključ i Mrkonjić Grad - naveo je Linta u saopštenju.

Linta je pozdravio odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da podigne krivične prijave protiv 16 hrvatskih generala, uključujući sadašnjeg hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića, bivšeg ministra odbrane Antu Kotromanovića i Antu Gotovinu, koji su odgovorni za progon 120.000 Srba i ubistvo više od 1.600 srpskih civila i vojnika.

- Tužilaštvo i Sud BiH imaju šansu da pokažu da li su spremni da postanu nezavisne i profesionalne institucije što pretpostavlja da se procesuiraju svi ratni zločini koji su se desili i nad srpskim narodom - navodi Linta.

Linta ističe da samo jednak i objektivan pristup u kažnjavanju svih ratnih zločinaca i poštovanje svih žrtava bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, može doprineti jačanju mira i stabilnosti u BiH i regionu Zapadnog Balkana.

2024 © - Vesti online