Subota 12.11.2016.
09:10
Tanjug

Džihadista sa Kosova planirao napad na izraelske fudbalere?

pixabay.com
Utakmica visokog rizika u Albaniji

Kako navodi taj sajt Muhadžeri, poznat pod ratnim imenom Abu Abdulah al Kosovo, jedan je od lidera Islamske države koji stoji iza pokušaja napada na izraelske fudbalere na utakmici u Albaniji.

Proteklih godina, on je bio aktivan u Siriji i Iraku u različitim terorističkim organizacijama, a nedavno je planirao niz napada na Balkanu, tvrdi taj sajt.

Izraelski Biro za borbu protiv terorizma izdao je u utorak upozorenje svojim građanima da ne putuju na kvalifikacionu utakmicu Svetskog kupa u albanskom gradu Eljbasanu u subotu nakon što je u Albaniji uhapšeno četvoro osumnjičenih povezanih sa ID, koji su navodno planirali napad tokom utakmice.

Utakmica "visokog rizika" Albanija - Izrael trebalo je da se igra u nedelju u Skadru, ali je pomerena za dan ranije i igraće se u Eljbasanu, gradu oko 50 kilometara udaljenom od Tirane, zbog informacija da postoji mogućnost terorističkih napada.

Pre nekoliko dana na Kosovu je uhapšena grupa islamista koja se povezivala sa ovim događajem, a danas su u Skadru uhapšena četiri Albanca, pod istom sumnjom.

Utakmica između Albanije i Izraela igra se sutra od 20.45 sati u Eljbasanu.

2024 © - Vesti online