Subota 12.11.2016.
05:15
D. N. P. - Vesti

Rafal u policajce bez kazne

Tanjug
Foto: Ilustracija

Redžović je 2009. godine naoružan kalašnjikovim, zajedno sa Fikretom Hajrovićem upao u novopazarsku zlataru Opal i prvo pucao u vlasnika Safeta Biševca i teško ga ranio, a potom i na policajce Marka Petrovića, Seada Seleka i Rešada Mujanovića.

Naime, pokušavajući da sa plenom od 16.000 evra pobegne policijskoj patroli, Redžović je teško ranio policajca Mujanovića, a lakše Seleka, a jedan od ukupno 70 ispaljenih metaka pogodio je slučajnog prolaznika Mirsada Đ. Posle krvavog pira Redžović je pobegao i bio u bekstvu godinu dana, kada je pronađen u jednom iznajmljenom stanu u Kraljevu, odakle je sa lažnim dokumentima povremeno dolazio u Novi Pazar.

Ranjeni policajci razočarani

Trojica policajaca koji su rizikovali živote pokušavajući da uhapse podivljalog razbojnika, te pokazali neverovatnu hrabrost, razočarani su presudom, kažu nezvanično policajci u Novom Pazaru.
- Ovakva odluka suda je poruka policajcima da se klone sukoba sa opasnim kriminalcima. Vrlo često pravosuđe pogazi sav trud i muku poštenih i hrabrih policajaca - kažu oni nezvanično za "Vesti".

Pošto Viši sud u Novom Pazaru od 2010. do 2014. godine nije uspeo da reši ovaj slučaj i donese presudu, više sudske instance su predmet dodelile Višem sudu u Kragujevcu, koji je 2015. godine Redžovića osudio na 11 godina robije. Apelacioni sud je poništio presudu i naložio novo suđenje. Međutim, i na ponovljenom suđenju Redžoviću je izrečena ista kazna - 11 godina robije.

Iz policijskih sindikata navode kako su ogorčeni jer je sud Redžovića oslobodio za pokušaj ubistva policajaca. Oni navode kako je neverovatno da neko u policajce ispali 70 metaka, rani dvojicu i bude oslobođen optužbe za pokušaj ubistva policajaca.

2024 © - Vesti online