Petak 11.11.2016.
14:23
Tanjug

"Prijatelje tražimo gde ih ima, neprijatelji će nas sami naći"

Tanjug
Srpski narod je svoj mir uvek plaćao ratom: Aleksandar Vulin

Vulin je u obraćanju rekao da srpski narod nije odlučivao o velikim ratovima, ni u Prvom ni u Drugom svetskom ratu, ratovima u bivšoj SFRJ, niti u bombardovanju Srbije da nije tražio nijedan rat, ali da je svaki svoj mir ratom plaćao i da baš zato zna kolika je cena mira.

- Ako već nismo mogli da odlučujemo o svojim ratovima Srbija hoće ovde i sada da odlučuje kako će rasti, razvijati se i trajati i zato je politika vojne neutralnosti naše trajno opredeljenje - poručio je Vulin.

Politika vojne neutralnosti je, istakao je Vulin, naš način da velikima i moćnima kažemo da tražimo prijatelje gde god da ih ima, a neprijatelji će nas, kako je rekao, sami izabrati, a mi ih nećemo ni tražiti niti zvati.

- Zato je ta politika način da kažemo da smo naučili pouke iz ratova koji su nas desetkovali i ostavili ubogaljene - podvukao je ministar.

Takva politika, dodao je, nije izgovor da se ne borimo protiv terorističkog zla nego naša poruka da smo tu gde jesmo svoji na svome, da ne mislimo kretati nigde i ni na koga i da smo željni samo jedne stvari:

- Da nam deca odrastu u lekare, inženjere, pesnike, ratare... i da odhranimo jednu generaciju koja nije upoznala rat.

2024 © - Vesti online