Četvrtak 10.11.2016.
14:06
Tanjug, Vestionline

Mitrović: Neka se Vels plaši nas, remi nam nije dovoljan

Reuters
Optimista: Aleksandar Mitrović

Srpski fudbaleri, lideri D grupe za plasman na Svetsko prvenstvo, sutra putuju za Kardif na duel sa Velsom koji bi mogao da odredi dalji tok kvalifikacija.

- Trebalo bi Velšani da se plaše naših napadača Tadića, Kataija i mene. U poslednje vreme igram dobro, u formi sam i nadam se da ću doprineti pobedi Srbije u Velsu i tako nastaviti sa golovima.

Mitrović ističe da samo trijumf dokazi u obzir na gostovanju polufinaliste nedavnog šampionata Evrope u Francuskoj.

- Bio bih zadovoljan samo sa tri boda. Imamo ekipu da dobijemo utakmicu, na svakoj tako igramo i u Velsu neće biti izuzetak. Nadam se da će Tadić da "uključi navigaciju" i da mi asistira - poručio je samouvereno napadač Njukasla.

Prema njegovim rečima Vels nije sami Geret Bejl jer smatra da ima još kvalitetnih fudbalera, ali da je šansa Srbije u nešto sporijoj odbrani.

- Imaju nekoliko pojedinaca koji imaju kvalitet poput Alena i Remzija, a Bejl nije igrač koji sam može da igra i ceo teren pređe. Ako budemo igrali kao tim ne bi trebalo da bude problema.

Desni bek Antonio Rukavina ističe da bi Srbija pobedom u Kardifu napravil veliki korak ka plasmanu na Mundijal u Rusiji.

- Pobedom bismo poljuljali Vels i izbacili ga iz trke, ali i utabali nama put ka Svetskom prvenstvu. Isto tako dobili bismo veliko samopouzdanje. Sa druge strane, možda bismo bili zadovoljni bodom u zavisnostii kako se stvari budu odvijale na terenu - rekao je Rukavina.

 On dodaje da Vels gaji sličan stil igre kao Srbija, kao i da ključ meča leži u odbrani.

- Mislim da će sa Velsom biti drugačija jer naredni protivnik igra slično kao mi. Biće dosta duela jedan na jedan na bokovima, što nama odgovara. Odbrana bi mogla da pokaže put, protekle tri meča smo imali dosta problema, primali glupe golove. Radili smo na tome kako bismo ispravili greške, ne sme da nam se događa da primamo onakve pogotke kao protiv Republike Irske i Austrije - zaključio je Rukavina.

Reprezentacija Srbije u subotu gostuje u Kardifu od 20.45, dok tri dana kasnije igra prijateljski meč protiv Ukrajine u Harkovu.

2024 © - Vesti online