Četvrtak 10.11.2016.
13:41
Vestionline, Sportski žurnal

Pižonova sećanja na Norvešku: Nisam mogao da verujem šta se dešava!

M. Todorović
Nemanja Vidić je bio strelac prvog gola protiv Norveške u Beogradu 2003. godine

Tada nije moglo bez drame u Dramenu, mestu gde će i ovog puta biti odigran revanš. U prvoj utakmici, na stadionu Crvene zvezde, bilo je 5:1 za Srbiju i Crnu Goru, ali je u revanšu Norveška bila na korak od podviga - 3:0.

U razgovoru za "Sportski žurnal" toga se prisetio tadašnji selektor Vladimir Petrović Pižon.

- Nisam mogao da verujem šta nam se dešavalo na terenu. Norvežanima je bila potrebna pobeda od 4:0, a dali su samo gol manje, mi nijedan. Malo je nedostajalo da nam visoka prednost iz prve utakmice ne bude dovoljna. Sećam se da je bilo mnogo hladno, padao je i sneg tokom utakmice. Norveška je i sada mnogo nezgodna reprezentacija. Skandinavci su jakog karaktera, nikada se ne predaju. Eliminisali smo ih tada uz dosta sreće - rekao je Vladimir Petrović Pižon i dodao da je aktuelna generacija "orlića" veoma talentovana, a da je mana to što mnogo naših reprezentativaca nema kontinuitet igara u inostranim klubovima.

Generacija koju je on predvodio je eliminisala Norvešku i potom postala vicešampion Evrope u Nemačkoj. Ukoliko "orlići" budu uspešni u aktuelnom dvomeču, na stadionu Partizana sutra i u Dramenu 15. novembra, igraće na turniru u Poljskoj 2017. godine.

2024 © - Vesti online