Četvrtak 10.11.2016.
13:02
Vestionline, mozzartsport.com

Marej: Novak se nije promenio, ostao je nasmejan

Reuters
Endi Marej i Novak Đoković

Dva najbolja tenisera sveta, Endi Marej i Novak Đoković, znaju se još iz vremena dok su samo bili veliki talenti za koje se tek naslućivalo da mogu da budu ono što su sada. Uostalom, oni su vršnjaci, a Škot je stariji nedelju dana.

Marej, koji retko ili nikada priča loše stvari o kolegema, a naročito o Novaku, prisetio se kako je Beograđanin bio i ostao otvoreno i nasmejano dete.

- Nas dvojica se znamo sa raznih juniorskih turnira, pošto smo isto godište. Prvi put smo igrali jedan protiv drugog kada nam je bilo 11 godina. I mogu vam reći da se Novak skoro uopšte nije promenio. Uvek je bio otvoreni, nasmejani klinac, spreman za šalu i priču sa svima.

Koliko su različiti Novak i Endi, najbolje govori prisećanje nekadašnjeg cimera Mareja u Španiji, Holanđanina Jesea Hute Galunga.

- Endi je bio veoma stidljiv, krio se od svih. Čak i kada smo se vozili u kolima on bi uvek seo iza vozača, ćutao i gledao u daljinu. Dosta je jeo slatkiša, a svaki dan je igrao video-igrice, pre svega FIFA-u. Mogao bih reći da je u kući bio lenj. Živeo je u svom svetu, ali je i bio u mogućnosti pošto se već tada znalo da je neizmerno talentovan - rekao je Huta Galung.

Razlog Endijeve povučenosti verovatno se može naći i u tome što je jedan od preživelih čuvenog "masakra u Danblejnu", kada je pomahnitali Tomas Hamilton marta 1996. ušao u Marijevu osnovnu školu, ubio šesnaestoro učenika i jednu nastavnicu, da bi na kraju i sebi oduzeo život.

2024 © - Vesti online