Četvrtak 10.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Z. Marjanović

Neka je sa srećom obnova kuće

Z. Marjanović
Slavko i Slavoljub Savković sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem na zgarištu kuće

Znajući koliko je strašno i teško kada čovek sve izgubi i mora da počne iz početka, ovaj dobri čovek, rodom iz Dalmacije, uputio im je posredstvom Redakcije "Vesti" iz Bad Filbela podršku u vidu novčanog dara od 100 evra.

Uz to, i kratko pismo u kome im je poželeo svaku sreću u obnovi doma. Budući da su Savkovići odnedavno uz pomoć komšija i opštine započeli obnovu i izgradnju novog doma, ova donacija će im, sigurni smo, i te kako dobro doći. Činjenica je da su Savkovići i bez muke koja ih je snašla živeli teško, ali kada čovek ostane bez svega, a posebno krova nad glavom, taj problem se teško rešava. Sreća u nesreći je svakako bila da niko od ukućana nije stradao, posebno mališani Božidar (5) i Lazar (2).

Saosećajući se sa njihovom bezizlaznom situacijom, prvi komšija im je otvorio vrata svoje kuće i tu sada živi ova mnogočlana porodica. Važno je da nisu pod vedrim nebom. Predsednik opštine Gornji Milanovac je bio zatečen prizorom i situacijom u kojoj su se Savkovići našli, pa je obećao da će im pomoći u okviru mogućnosti.

Dokle su Savkovići stigli, šta im je neophodno i da li je negde zapelo, reporteri "Vesti" će saznati narednih dana, kada im budu uručili pomoć plemenitog Špira Kalika i preneli dobre želje. Sve to će i verno zabeležiti, a njihov dobročinitelj, moći da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online