Četvrtak 10.11.2016.
11:32
Tanjug, Vestionline

Radikali i Dveri ne daju Devenportu da priča: Neće on nama, i to na engleskom!

Tanjug
Ne može da priča: Majkl Devenport

Davenport je sprečen jer predstavnici radikala i Dveri, pozivajući se na skupštinski Poslovnik, ne žele da razmatraju materijal na engleskom jeziku, a Devenportu osporavaju "EU legitimitet".

Dveri takođe na sednici Odbora za evropske integracije traže da se odloži sednica tog tela "do ulaska Srbije u EU". 

On nije kompetentan

Lider Dveri Boško Obradović poručuje da Devenport, Britanac čija zemlja je "izašla iz EU" treba da iznese izveštaj o Bregzitu. 

- Devenport koji dolazi iz Velike Britanije nije kompetentan da se bavi ovom temom. Velika Britanija izašla iz EU, ne znam zašto dolazi da nas ubeđuje da uđemo u EU - rekao je Obardović. 

Radikali neće izveštaj na engleskom

Poslanici SRS reklamiraju povrede poslovnika i izražavaju nezadovoljstvo što je taj materijal dostavljen na engleskom jeziku. 

- Nikakav materijal za rad nismo dobili, engleski jezik još uvek nije zvaničan jezik u skupštini. Dok ne obezbedite adekvatni materijal i ne stvorite uslove, odložite sednicu - rekao je poslanik SRS Nemanja Šarović. 

On je takođe prigovorio što šef Delegacije EU sedi na mestu predsedavajućeg, a dodaje i da evropski zvaničnik može da govori na sednici Skupštine Srbije, ali ne i na Odboru za evropske integracije. 

- Ovaj čovek koji sedi pored vas, je običan činovnik EU, koja je u raspadu - rekla je poslanica SRS Nataša Jovanović. 

Predsednica Odbora za evropske integarcije Marinika Tepić objasnila je da dokument nije "naš službeni" dokument, da je engleski jezik službeni jezik u EU, te da će Devenport da iznese suštinu izveštaja na srpskom jeziku. 

Poslanik SNS Milimir Vujadinović prokomentarisao je da građani na današnjoj sednici odbora, na žalost, imaju priliku da vide nešto "što nije slika Srbije". 

Sednici Odbora prisustvuju brojni poslanici koji nisu članovi odbora, oni dobacuju, aplaudiraju, komentarišu...

2024 © - Vesti online