Četvrtak 10.11.2016.
09:34
Sputniknews, Vestionline

Bačena ručna bomba na francusku Ambasadu u Atini

Reuters
Bombom na zgradu Ambasade

Napad se dogodio u 05 časova, a za sada niko nije preuzeo odgovornost za njega, navela je policija, saopštivši da su napad najverovatnije izvele dve osobe na motoru, prenosi AP.

Jedan policajac, koji je stražario ispred zgrade, lakše je povređen kada su nepoznati napadači bacili ručnu bombu ispred zgrade Ambasade, koja se nalazi preko puta parlamenta, navele su vlasti. Neimenovani zvaničnik rekao je Rojtersu da zgrada nije oštećena u napadu, ali je oštećen pločnik ispred zgrade. Prema rečima drugog zvaničnika, snimak sa bezbednosnih kamera pokazuje da su napadači vozili motor.

Motor koji odgovara tom opisu kasnije je pronađen u centralnoj četvrti Atine popularnoj među anarhistima, a policija ga trenutno ispituje kako bi utvrdila da li je on korišćen u jutrošnjem napadu.

Policija je blokirala zonu oko francuske Ambasade za pešake i vozila, dok antiteroristički forenzičari vrše istragu.

U Grčkoj, koja ima dugu istoriju političkog nasilja, česti su napadi na biznismene, policajce, političare i ambasade, napominje britanska agencija. AP podseća da je za sledeću nedelju planirana poseta predsednika Obame Atini, za kada su levičarske organizacije najavile proteste.

2024 © - Vesti online