Sreda 09.11.2016.
21:49
Tanjug, blic.rs

Nema Divčevog naslednika u 2016!

V. Sekulić
Vlade i Snežana Divac

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije doneo je odluku pre dve nedelje da se otvori postupak za izbor organa i tela OKS, a kako je saopšteno na Izbornoj skupptini koja bi se održala u decembru birao bi se i novi predsednik.

Međutim, kako "Blic" saznaje, naslednik Vlade Divca neće biti izabran do kraja 2016. godine, već u februaru sledeće, pošto su pojedini savezi nezadovoljni uslovima koje je raspisao Olimpijski komitet Srbije. Tako ce Fudbalski savez Srbije tražiti od OKS-a pomeranje termina za izbor predsednika kao i promene uslova koje mora da ispunjava novi prvi srpski olimpijac. Njihovim putem krenuce i još neki savezi, navodi se na sajtu "Blica".

Pored toga, očekuje se da i uslovi konkursa budu promenjeni kako bi umesto dosadašnjih sedam tacaka clana 35 za predsednika OKS mogli da ispune i ljudi iz sporta, koji se njime nisu profesionalno bavili, ali jesu uspešni sportski radnici, i vec dokazani organizacioni i finansijski strucnjaci.

Kandidate za predsednika predlažu Savezi, članovi OKS, a rok za prijavu ističe 18. novembra.
Prema povelji MOK-a, Izborna skupština mora da se održi najkasnije šest meseci po završetku Olimpijskih igara, što je u ovom slučaju 21. februar 2017. godine.

2024 © - Vesti online