Sreda 09.11.2016.
19:55
zena.blic.rs

Kako je Titova pionirka postala prva dama SAD?

Reuters
Od Slovenije do Bele kuće: Melanija Tramp

Rođena je 1970. u Sevnici, u Sloveniji, gradu koji je u to vreme bio tekstilni centar bivše Jugoslavije. Njen otac bavio se prodajom automobila, a mama modnim dizajnom. Iz komunističke zemlje i pionirskih redova prešla je u vode manekenstva još pre punoletstva.

Melanija Knaus, kako se ranije prezivala, sa 16 godina je počela da se bavi mankenstvom. Dve godine su joj bile potrebne da postane članica modne agencije u Milanu.

Uporedo sa manekenskom karijerom, koja se sa Milana proširila i na Pariz, Melanija je studirala dizjan i arhitekturu na Univerzitetu u Ljubljani. Bitna godina u njenom životu bila je 1996. kad se preselila u Njujork.

Nije samo lepa

- Možda zbog toga što je tako lepa, mi nismo očekivali da je ona toliko pametna - rekla je tv voditeljka Barbara Volters o utisku koji je Melanija ostavila na njenu ekipu.

Krasi je sjajan stil. Neko bi rekao i nije teško to postići uz ogroman novac na raspolaganju. Melanija zna taj novac dobro da iskoristi.

Njujork joj promenio život

Njujork joj je doneo i poznanstvo sa Trampom. Sudbonosni susret desio se 1998. godine na Nedelji mode. Melanija je u to vreme bila i deo "Trump Model Management".

Od sureta do ozvaničenja veze prošlo je šest godina, i Donald je rekao:

- Mi se nikad nismo posvađali, zaboravili smo šta znači reč svađa. Veoma smo kompatibilni,  idemo jedno uz drugo.

Verili su se 2004. a sledeće venčali u Palm Biču. Hajdi Klum, Sajmon Kauel, Hilari i Bil Klinton bili su među zvanicama na svadbi. Melanija je nosila venčanicu Džona Galijana, vrednu 200.000 dolara. Zbog ogromne količine čipke i bisera na njoj haljina je bila preteška. 

- Budi sveža i jedi i pij što više, da se ne bi onesvestila - poručila je stilistkinja Melaniji.

Na svadbenoj torti bilo je 3.000 ruža. Mediji su brujali o  ovom venčanju. Posle 113 godina na stranama "Voga" pojavila se jedna nevesta. Pogodili ste, bila je to gospođa Tramp.

Gospođa Tramp

Bajka se nastavila... Godinu dana nakon venčanja Melanija i Donald su dobili sina Barona Vilijama Trampa kojeg mama zove mini Donaldom.

Vest o rođenju sina saopštio je lično Donald.

- Svi su odlično - poručio je Tramp u telefonskom intervjuu za mrežu MSNBC,  20 minuta nakon porođaja supruge.

Sin zna majčin maternji jezik i obožava odela. Njegov dečački stil je strogo poslovan.

- Promenio se naš brak  kada smo dobili Barona, jer su se tada prioriteti promenili. Ali to ne znači da se manje volimo i poštujemo - rekla je Melanija za magazin "Hello". 

U intervjuu je dodala  da će sina naučiti koliko je pored svih privilegija koje uživa, važan rad u životu.

Porodica Tramp živi na relaciji Njujork - Palm Bič.

Njihov penthaus u Njujorku, sa pogledom na Central park i Menhetn, prekriven je mermerom i 24-karatnim zlatom.  Enterijer je osmislio arhitekta Angelo Donghia, a ideja je bila replika stila Luja XIV.

Melanija ima svoj biznis, dizajniranje nakita. Okrenula se tome  2010, a onda posao proširila i na kozmetičke linije.

Oznaka supruge Donalda Trampa je tu, pa je tu, ali titula dizajnerke se ne da.

Nova Džeki Kenedi

Donald Tramp  kandidat Republikanske partije  na američkim predsedničkim izborima pobedio je u teškom okršaju sa Holari Klinton.

Melanija je prva dama SAD!

- Biću jako tradicionalna, kao što su bile Beti Ford i Džeki Kenedi, podržavaću  surpuga - rekla je ona za "Njujork tajms".

Dok je podržavala muža, Melanija je svima pokazala "svoje prirodno lice", jer je smatrala da će  je bore približiti glasačima. I uspela je u tome.

Donald Tramp iza sebe ima dva braka, a pre nego što je treći put rekao da, postao je otac četvoro dece.

2024 © - Vesti online