Četvrtak 17.06.2010.
09:53
Vestionline

Sretko Kalinić lažima usporava istragu?

List ''Danas'' navodi da postoji visok stepen sumnje u Kalinićeve tvrdnje da je ubio dvojicu pripadnika "zemunskog klana" - Milana Jurišića i Ninoslava Konstantinovića. Izvor lista objašnjava da Kalinić pokušava da skrene istragu tvrdnjama da je u Španiji ubio Jurišića, zatim njegovo telo samleo i spakovao u plastične vreće, koje je bacio u reku.

Sretko Kalinić

Kalinić je Konstantinovića, navodno ubio i zakopao u blizini autoputa Beograd - Zagreb. Prema izvoru novina "Danas", Kalinićev cilj je najverovatnije da zaštiti upravo ovu dvojicu odbeglih "zemunaca", jer se godinama krio zajedno sa njima i Milošem Simovićem po iznajmljenim stanovima u Zagrebu.

Prema navodima beogradskih medija, odluku o ubistvu dvojice odbeglih pripadnika klana navodno je doneo Luka Bojović i po njegovom naređenju Miloš Simović je prošle srede u Zagrebu ranio Kalinića. Navodni motiv je borba za primat u srpskom podzemlju.

Sretko Kalinić, koji je u Srbiji osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, uhapšen je u Zagrebu pošto ga je ranio Miloš Simović, takođe jedan od osuđenih u tom procesu.

Osim za ubistvo Đinđića, Kalinić je u odsustvu osuđen i na 40 godina zatvora zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dve terorističke akcije. Na Interpolovoj poternici nalazi se već sedam godina.

Pogranična policija Srbije uhapsila je 10. juna kod graničnog prelaza Batrovci pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića, koji je koji je takođe osuđen pred Specijalnim sudom na 30 godina zatvora za ubistvo premijera Srbije.

2024 © - Vesti online