Sreda 09.11.2016.
14:16
Vestionline, Sport klub

Bertomeu: Ponosni smo što imamo Zvezdu u Evroligi, licenca će biti, ali potrebno je...

A. Čukić
Kada neko bude dominantan dobiće licencu

Trenutno dugoročne ugovore sa Evroligom ima 11 klubova, dok preostalih pet u ovo takmičenje stiže na više načina - kroz ligaška takmičenja ili putem specijalnih pozivnica.

Ono što mnoge na ovim prostorima interesuje je da li postoji šansa da neki klub iz ABA lige dobije licencu za višegodišnje učešće.

-To je samo pitanje vremena. Klubovi koji trenutno imaju ugovor godinama unazad dokazivali su da su deo elite evropske košarke. U ovom regionu, kao i u Nemačkoj npr, nemamo klub koji je dominantan kao na primer Makabi, CSKA ili PAO i Olimpijakos. U ABA ligi imali smo razne šampione – prvo Partizan, sada je Zvezda preuzela primat. Da bi se dobio ugovor, tim mora da bude prvak u kontinuitetu. Istovremeno, imamo jako dobar odnos sa ABA ligom, sarađujemo od samog početka i ponudili smo im to da šampion bude u Evroligi, to je dobra motivacija za sve u ABA. Kratkoročno, mislim da nijedan klub iz ABA lige neće dobiti taj ugovor - kazao je Španac za Sport klub.

O atmosferi koja se stvara na utakmicama u Beogradu u poređenju sa ostalim gradovima i halama Bertomeu kaže:

- Mislim da je Beograd na samom vrhu, uzavrela je atmosfera. Sa navijačima Crvene zvezde do sada nismo imali problema, u prošlosti smo imali nekih problema sa Pionirom kada je Partizan igrao tamo, ali otkad je Zvezda došla sa novim menadžmentom, nismo imali poteškoća sa navijačima. Ambijent u Beogradu potpuno je jedinstven, ne može se pronaći na mnogo mesta u Evropi, zato smo ponosni što imamo u ligi takve klubove kao što je Zvezda.

2024 © - Vesti online