Sreda 09.11.2016.
13:38
Vestionline, Tanjug

MUP došao do saznanja koja ukazuju odakle je oružje moglo doći

Tanjug
Jajinci, mesto gde je pronađena veća količina oružja

Ministar je odgovarajući na pitanja novinara rekao da bi bilo neozbiljno kada bi ta saznanja iznosio u javnosti i da MUP ne želi još da izlazi sa informacijama.

Stefanović kaže da od početka MUP nije isključio nijednu mogućnost, ali da ono što sa sigurnošću može da kaže to je da niko nije slučajno u Jajincima ostavio oružje i da je takva teza opovrgnuta.

- Došli smo do ozbiljnih zaključaka koji ukazuju na nešto što mi mislimo da može da bude, i jedan od pravaca koji smo odmah eliminisali je taj da je nekim slučajem ostavljeno tu da ga neko pronađe - rekao je ministar policije.

Prema njegovim rečima, MUP se ne oglašava upravo zato, jer se radi ozbiljna istraga i javnosti će biti predstavljeni kompletni rezultati dokle je ona dovela.

Kako je rekao, on se nada da će to rezultirati privođenjem odgovornih lica.

Odgovarajući na pitanje da li su VOA i BIA pripremili izveštaj, Stefanović je rekao da nije nadležan za bezbednosne službe i da je to pitanje za Biro za kordinaciju službi bezbednosti i direktore tih agencija.

- Ne želimo da još izlazimo sa informacijama, jer verujemo da pravac kojim sada radimo može da bude onaj koji će se pokazati kao ispravan na kraju - rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online