Sreda 09.11.2016.
13:24
M. Topalović - Vesti

Kurtoa neće u Madrid

Reuters
NE RAZMIŠLJA O ŠPANIJI: Tibo Kurtoa

Belgijski reprezentativac je tokom trogodišnjeg boravka u Atletiku oduševljavao svojim odbranama, zbog čega ga je Čelsi i vratio sa pozajmice. Odmah po povratku na Stamford Bridž istisnuo je iz prvog tima iskusnog Petra Čeha i zauzeo mesto među stativama. Sada mu konkurenciju pravi BiH reprezentativac Asmir Begović, ali pozicija prvog golmana za Tiba nije ugrožena.

“Srećan sam u Čelsiu, ne postoji ni jedan razlog da ne bude tako. Nikada nisam govorio o mogućem povratku u Atletiko, to su samo medijske glasine koje su bez osnova. Isto tako nikada nisam imao ništa sa Realom. Naravno, niko ne zna šta se može dogoditi u budućnosti, ali sada sam ovde i srećan sam“, zaključio je Kurtoa u izjavi za španske medije.

Sjajni belgijski golman smatra se za jednog od trenutno najboljih u svetu. Seniorsku karijeru je počeo u Gentu. Čelsi ga je kupio 2011. godine i prosledio na pozajmicu u Atletiko. U madridskom klubu je proveo tri sezone, osvojio titulu šampiona Španije, Kup kralja, Ligu Evrope i Superkup Evrope. Zatim se vratio u Čelsi, gde je nezamenjiv u poslednje tri sezone. Za reprezentaciju Belgije do sada je branio na 45 utakmica.

2024 © - Vesti online