Ponedeljak 07.11.2016.
21:19
Vestionline, Informer.rs

Ruska analitičarka upozorila Srbiju: Zapad priprema haos, Balkanu preti velikoalbanska agresija!

pixabay.com
Ana Filimonova je ruska analitičarka sa odličnim vezama u Kremlju

Zapadni centri moći svesno prave haos na Balkanu, a međunarodni faktori ne dozvoljavaju da se balkanske zemlje razvijaju samostalno kao nezavisne i suverene države. Ovo tvrdi Ana Filimonova, urednica Fonda za strateške kulture i jedna od najcenjenijih ruskih analitičarki sa odličnim vezama u Kremlju.

Filimonova navodi da Zapad svesno i planski ometa razvoj Balkana kako bi ostvario svoje geostrateške interese. Srž ove političke operacije, kaže ona, jeste kriminalizacija vlasti preko kontrolisanih medija kako bi se kasnije eventualna ubistva neposlušnih političara opravdala kao deo nekakvih mafijaških obračuna.

Klizanje u propast

Veliki bezbednosni izazov jeste naoružavanje Hrvatske, oživljavanje ustaštva, narandžaste revolucije i odvlačenje pažnje beskonačnim medijskim kampanjama
Ana Filimonova

Prema rečima Filimonove, na Balkanu trenutno traje stvaranje uslova za "klizanje u političku propast".

- Kriminalizacija, pre svega državnog aparata, predstavlja neophodan uslov za haos niskog i srednjeg intenziteta. Očigledno, takva sprega postoji u pojedinim zemljama na Balkanu - rekla je Filimonova gostujući u nedelju u Beogradu na forumu "Aktuelni problemi, izazovi i pretnje u balkanskom regionu".

- Veliki bezbednosni izazov jeste naoružavanje Hrvatske, oživljavanje ustaštva, narandžaste revolucije i odvlačenje pažnje beskonačnim medijskim kampanjama koje prikrivaju stvarne procese.

Neobaveštenost stanovništva je osnovni kapital onih koji sprovode te procese - podvukla je Filimonova, dodajući da Balkanu, osim zapadnih službi, preti i "velikoalbanska agresija".

- Ne zaboravite da samoproglašena lažna država Kosovo ima sporazum o vojnoj saradnji sa Albanijom. Ujedinjenje dve vojske, albanske i kosovske, predstavljaće ozbiljnu pretnju od velikoalbanske ekspanzije. Osim toga, takozvana armija samoproglašene lažne države Kosovo već sad sprovodi vojne vežbe sa vojnim snagama Hrvatske, BiH i Crne Gore, a sve pod vođstvom NATO i komande američke vojske u Evropi - upozorila je Filimonova.

2024 © - Vesti online