Ponedeljak 07.11.2016.
15:10 >> 15:28h
Vestionline

Putnici sa Kosova: Srbi nas nisu pustili da izađemo iz aviona!

pixabay.com
Sa kosovskom ličnom kartom može se na Beogradski aerodrom, sa kosovskim pasošem - ne

Srpske vlasti, međutim, nisu dozvolile putnicima koji su imali samo kosovski pasoš da napuste letelicu i tako probaju da iskoriste druge avio kompanije, svedočio je jedan od putnika.

Kosovski mediji preneli su da putnici koji su se od nedelje uveče nalazili "zarobljeni" u avionu nisu znali kako će da stignu u Prištinu.

Vilhelm Baldia iz Službe za odnose sa javnošću avio-kompanije "Austrian Airlines"  izjavio je da  na tom letu bilo 79 putnika, a da je šestoro njih imalo problem sa vizama za Srbiju, pa su "morali da ostanu u tranzitu na aerodromu".

- Tokom noći deo putnika prevežen je drugim avio linjama ka željenim destinacijama, a za drugi deo je obezbeđen hotelski smeštaj u Beogradu. Za sve njih, kao i za šestoro putnika koji su imali problem sa vizama, jutros je obezbeđen avio prevoz za Beč. Više nema nijednog putnika koji je ostao u Beogradu - rekao je Baldia.

On je dodao da je avion sinoć sleteo na beogradski aerodrom zbog vibracija na motoru.

- Pošto je našoj kompaniji prioritet bezbednost putnika odlučeno je da se sleti na najbliži aerodrom, nakon čega je proveren motor - precizirao je Baldia.

2024 © - Vesti online