Nedelja 06.11.2016.
21:10
Tanjug, Vestionline

Evo šta će se desiti ako na izborima u SAD rezultat bude sporan

Reuters
Tramp se sada smeje, ali...

Međutim, on je dodao da, u slučaju spornih rezultata, svaka strana zadržava pravne opcije.

- U kampanji je jasno dato na znanje da će jasan ishod, očigledno, obe strane prihvatiti. Ali mislim i da su obe kampanje bile veoma jasne da u slučaju spornih rezultata, zadržavaju sva pravna sredstva - rekao je Pens u intervjuu za "Foks njuz".

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp je ranije u nekoliko navrata iznosio sumnje u pošten ishod izbora, tvrdeći da predsednička trka počinje da liči na "nameštene izbore". 

On je u poslednjoj televizijskoj debati sa kandidatkinjom demokrata Hilari Klinton odbio da odgovori na pitanje da li će prihvatiti rezultate izbora u slučaju da bude poražen. 

Tramp je odgovarajući na pitanje moderatora Krisa Volosa da li će priznati rezultate izbora kazao:

- Reći ću vam to kada dođe vreme. 

On je 20. oktobra, nakon TV debate, na predizbornom skupu u Delaveru, rekao da je spreman da obeća da će prihvatiti izborne rezultate - ako pobedi. 

- Želeo bih da obećam i da se obavežem svim svojim glasačima i pristalicama i svim građanima SAD da ću u potpunosti prihvatiti rezultate ovih istorijskih predsedničkih izbora - ukoliko pobedim - rekao je Tramp. 

On je potom, ipak, napomenuo da će prihvatiti "čist izborni rezultat", ali da zadržava pravo da ga ospori u slučaju da se ishod izbora može dovesti u pitanje.

2024 © - Vesti online