Nedelja 06.11.2016.
18:41
Vestionline

Srbija prvi put u istoriji poražena u Nišu

RSS
Cvetkovićev tim nije uspeo na krilima pobede u Poljskoj da zabeleži trijumf i protiv Belorusije

Prvi put su “orlovi” u jednom zvaničnom meču poraženi u niškom Čairu (od samostalnosti Srbije u ovoj hali naša selekcija je imala 10 pobeda i jedan remi), koji je i danas bio dupke pun kako bi dao podršku nacionalnom timu. Gledali smo gotovo identičnu utakmicu kao onu u Gdanjsku s tim da su danas Belorusi igrali kao naši momci u Poljskoj pa su već posle prvog poluvremena imali velikih sedam golova viška.

U 33. minutu gosti su došli i do ogromnih +8 (22:14), a sve što su naši momci uspeli da urade je da u nekoliko navrata spuste razliku na pet pogodaka. Jedan od razloga poraza je i slaba realizacija sedmeraca našeg tim pošto su “orlovi” promašili čak četiri penala.

Najefikaniji u selekciji Srbije bili su Darko Đukić sa osam i Petar Nenadić i Petar Đorđić sa po pet pogodaka, dok su na drugoj strani blistali Puhovski sa osam, Šilovič, Jurjnok i Karalek sa po sedam golova.

Belorusi su ovom pobedom poništili poraz koji su doživeli od Rumunije u prvoj rundi, dok naši momci nisu uspeli na pravi način da materijalizuju trijumf u Poljskoj.

Srbija - Belorusija 27:36 (13:20)  

Srbija: Šešum 1, Đukić 8, Nenadić 5, Radivojević, Marković 2, Đorđić 5, Stojković 2, Ilić, Rnić, Milić, Zelenović 4, Abutović, Marsenić, Stanojević, Nikolić, Cupara


Belorusija:Brouka, Kuleš 1, Šinkel, Puhovski 8, Matskevič, Rutenka 2, Sadatsenka, Nikulenkau 3, Šilovič 7, Šumak, Jurjnok 7, Baranau, Padšilavau, Karalek 7, Tsitou, Bokan

2024 © - Vesti online