Ponedeljak 07.11.2016.
06:30
24sata.rs

Fejsbuk će dozvoliti objavljivanje nasilja i golotinje, ali postoji caka

pixabay.com
Da li nam je ta novina uopšte potrebna?

Naime, kompanija je odlučila da olabavi kad je reč o strogim pravilima koja se tiču grafičkog sadržaja - sve dok je takav sadržaj vredan objavljivanja.

Potez, koji je najavljen na Fejsbukovom blogu, usledio je nakon što je stroga politika kompanije kod zabranjivanja slika postala udarna vest. Inicijalna kapisla bila je cenzurisana fotografija golog vijetnamskog deteta koje trči kroz polje. 

Sporna fotografija, za koju su iz Fejsbuka rekli da može da se protumači kao dečja pornografija, zapravo je osvojila Pulicerovu nagradu za najbolju ratnu fotografiju iz Vijetnama.

"Proteklih nedelja, od naših korisnika i partnera dobijamo povratne informacije koje se tiču naših standarda i sadržaja (priča i fotografija) koje su dozvoljene na Fejsbuku. U nedeljama koje slede, dozvolićemo ljudima da šeruju stvari vredne objavljivanja, i u interesu javnosti - čak iako bi one mogle da naruše naše standarde. Sa korisnicima i partnerima pokušaćemo da nađemo adekvatan način da to sprovedemo u delo, preko novih alata ili pristupa. Namera nam je da dozvolimo više slika i priča bez nametanja bezbednosnih rizika ili prikazivanja grafičkog sadržaja maloletnicima, ili onima koji je ne žele da ih vide", piše u saopštenju Fejsbuka.

2024 © - Vesti online