Nedelja 06.11.2016.
13:42
Tanjug

"Ni u moje vreme nije bilo sjajno, ali ovo je tragikomično"

Tanjug
Ne izlaziti sa imenima kandidata: Boris Tadić

- To bi Vučić i vlast veoma voleli. Kada bismo odgovarali na pitanje o zajedničkom kandidatu ovoga trenutka, onda bismo učinili veliku uslugu vlasti i niko ne treba da izlazi niti sa vlastitim kandidaturama, niti sa spekulacijama ko bi to mogao biti - rekao je Tadić novinarima.

Tadić kaže da se mogući kandidati uzdržano ponašaju u ovom trenutku, baš zbog toga, da bi pozitivan aspekt njihove kampanje bio zagarantovan.

- Vrlo je važno i da se svi obavežemo, ne samo pre izbora, nego i posle njih, da nećemo sarađivati sa SNS, ni na lokalu, ni na republičkom nivou. Svako treba da potpiše tu obavezu, nema to na reč, i da građani znaju na šta mogu da računaju - naglasio je Tadić.

Potrebno je, kako kaže predsednik SDS, da se svi opozicioni lideri obavežu da neće ni posle predsedničkih izbora ulaziti u koalicije na lokalu sa SNS, što će govoriti da imaju čiste, jasne ideje i da neće da varaju građane, da sarađuju sa naprednjacima na lokalu gde su korisni, profitabilni poslovi, a da ne sarađuju na republičkom nivou.

- To su moji stavovi i to će biti principi kojih ćemo se držati na sledećem sastanku opozicije, kada treba da govorimo o zajedničkom predsedničkom kandidatu, koji će se desiti narednih dana - kaže Tadić.

Dodao je da je njegova namera da se pobedi vlast kroz normalan izborni postupak, uspostavljanje demokratije u izborima i nalaženje politika koje će građanima doneti korist u životu.

Tadić je dodao da će podržati svaki dogovor koji može da obezbedi pobedu zajedničkog predsedničkog kandidata, ocenivši da je situacija u društvu je "apsolutno nepodnošljiva".

- Nije sve bilo dobro ni u mom vremenu, kada sam ja bio predsednik, i te kako nije bilo dobro. I ja sam imao ozbiljnih grešaka u svom ponašanju, u nereagovanju na pogrešne stvari pre svega, ali ovo danas je tragikomično - smatra Tadić.

2024 © - Vesti online