Nedelja 06.11.2016.
12:27
M. Topalović - Vesti

Falkao: Poziv u reprezentaciju Kolumbije je poseban trenutak za mene

Reuters
VELIKI POVRATAK: Radamel Falkao (Monako)

Falkao je u sredu za Monako postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona psole šest godina u pobedi nad CSKA rezultatom 3:0. Ubrzo posle toga usledila je još jedna dobra vest za sjajnog napadača. Selektor Hose Pekerman uvrstio ga je na spisak reprezentativaca Kolumbije prvi put posle 388 dana. 
- Drago mi je da ću se vratiti i igrati za moju reprezentaciju. To je poseban trenutak za mene. Naporno sam radio za to. Fokusiran sam na to da dam sve od sebe - poručio je Falkao preko društvenih mreža.

Nekada jedan od najboljih napadača sveta pokušava da se vrati u pravu formu još od januara 2014. godine kada je u dresu Monaka pretrpeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu. Posle šestomesečne pauze vratio se fudbalu, igrajući za Monako, Mančester Junajted i Čelsi.

Ali, nikada nije dostigao svoju najbolju formu u čemu su ga sprečile i mnoge manje povrede. Ove sezone igra dosta dobro za Monako u koji se vratio posle dve neuspješne sezone provedene na pozajmicama u Engleskoj. Falkao je za Kolumbiju odigrao 62 utakmice i postigao 25 golova.

Posle deset odigranih kola u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, Kolumbija zauzima četvrto mesto sa 17 bodova. Kolumbijci će u 11. kolu 10. novembra ugostiti Čile, aktuelnog šampiona Južne Amerike, a šest dana kasnije čeka ih veliki derbi u gostima kod Argentine.

2024 © - Vesti online