Nedelja 06.11.2016.
00:30
Vestionline, alo.rs

Najveći seksi trend pada u zaborav: Velike grudi više nisu u modi

pixabay.com
Gole grudi zameniće pokazivanje ramena, stomaka i nogu

"Gole grudi se više neće pokazivati momcima, niti bilo kome drugom. Odbacivanje stereotipa povezanih uz pol u poslednje vreme je u prvom planu, a dani kada se na žene gledalo samo kao na lepotice koje se posmatraju i koje svoju seksualnost guraju u prvi plan su službeno gotovi", piše "Vog".

U članku pod nazivom "Očajnički tražeći dekolte" piše kako je upravo dekolteu koji je bio oružje seksipila, koji je zavodio i pokazivao žensku moć, budio požudu ili služio tek da bi bio viđen, došao kraj ili kako je došlo vreme da ode na zasluženi odmor.

"Odbijajući stereotipe koji vladaju i proglašenjem kraja ere u kojoj su žene služile tek kao poslastica za muške oči, žene su počele da prihvataju svoju seksualnost u pozitivnom smislu i to bez prevelikog eksponiranja", piše u tekstu.

Stilistkinja Elizabet Salcman kaže kako se ovo dešava i zbog sve većeg broja jezivih komentara na društvenim mrežama.

- U situacijama kada se glumica na Instagramu objavi fotografiju na kojima ima veći dekolte, ona dobije 100.000 komentara, a 90 posto njih je namenjeno upravo njenim grudima. To nije zdravo - rekla je stilistkinja.

Modni dizajneri su prihvatili ovaj trend prikrivanja grudi, pa su i svoju prodajnu liniju prilagodili novim željama njihovih kupac, prenose mediji.

Opala je potražnja za push-up grudnjacima, a sve su popularniji najobičniji pamučni brushalteri.

2024 © - Vesti online