Subota 05.11.2016.
12:27
Tanjug

Kineski premijer zabrinut za Vučića: "Hvala mu!"

Tanjug
Susret u Rigi: Aleksandar Vučić i Li Kećijang

- Zahvalan sam našem prijatelju Li Kećijangu. Retkost je i velika pažnja i poštovanje kada u tako kratkom razgovoru kineski premijer pokaže da prati šta se događa u Srbiji i da pokaže zabrinutost, i hvala mu na tome - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Rigi, gde učestvuje na Samitu Kina plus 16.

Premijer Vučić je preneo i da je Kećijang izrazio zabrinutost za njegovu bezbednost  na plenarnom sastanku, a potom je ustao, kako bi o tome razgovarao sa njim i nasamo.

Vučić je ponovio da neće da govori o svemu što se dešavalo dok se ne izjasne nadležni državni organi.

- Onda ću valjda i ja imati nešto da kažem - rekao je premijer i dodao da je zahvalan svim ljudima koji su, iako ne vole njega, ako ništa drugo a ono imali poštovanja prema njegovoj porodici.

 Vučić s Kećijangom, Borisovim, Šidlovom...

Premijer Srbije razgovarao je u Rigi, u odvojenim susretima, sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i sa premijerkom Poljske Beatom Marijom Šidlo. Ranije je Vučić je u glavnom gradu Letonije razgovarao i sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Vučić boravi u Rigi radi učešća na Petom samitu šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, 5. i 6. novembra.

Premijer Vučić će učestvovati i na Poslovnom forumu, na kome će biti razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje između zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, saopštila je vlada.

Samit "16+1" je od velikog značaja za Srbiju, budući da bi na njemu trebalo da bude potpisan niz važnih sporazuma, a premijer je u razgovoru sa kineskim premijerom Kećangom već razgovarao o rešavanju problema RTB Bor i Petrohemije.

2024 © - Vesti online